تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲ مرداد ۱۴۰۴ ساعت ۲۲:۰۹
کد مطلب : 21237
مدیر مرکز تخصصی صحیفه سجادیه قم، بر لزوم استفاده از ظرفیت مشهد و آستان قدس رضوی در معرفی نیایش‌های گران قدر و انسان‌ساز امام سجاد(ع) به جهانیان، تاکید کرد. مدیر مرکز تخصصی صحیفه سجادیه قم، بر لزوم استفاده از ظرفیت مشهد و آستان قدس رضوی در معرفی نیایش‌های گران قدر و انسان‌ساز امام سجاد(ع) به جهانیان، تاکید کرد.
لزوم بهره‌مندی از ظرفیت آستان قدس رضوی در جهانی شدن صحیفه سجادیه
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری حجت الاسلام کفیل در نشست تخصصی «نقش صحیفه سجادیه در تمدن اسلامی» که به همت سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی و همزمان با سال روز شهادت امام سجاد(ع)، در گنبد خشتی مشهد برگزار شد، گفت: ابعاد گسترده علمی و معنوی صحیفه سجادیه به حدی است که در برخی محافل غیراسلامی، نظیر کلیسا نیز مورد توجه قرار گرفته و ما نیز به عنوان شیعیان آن حضرت، باید به دنبال جهانی‌سازی پیام‌های امام سجاد(ع)، باشیم.
وی با اشاره به ظرفیت آستان قدس رضوی در جهانی سازی صحیفه سجادیه، تصریح کرد: هدف ما از این جلسه، آغاز یک حرکت جمعی و اندیشه‌ورزانه با همکاری حوزه علمیه خراسان، آستان قدس رضوی و نخبگان دینی است تا انس با صحیفه، از یک توصیه فردی به یک حرکت تمدنی، تبدیل شود.
سه‌گام مهم برای احیای صحیفه سجادیه
مدیر مرکز تخصصی صحیفه سجادیه قم، در ادامه به تشریح برنامه‌های این مرکز پرداخت و تصریح کرد: مرکز تخصصی صحیفه سجادیه قم که از سال ۱۳۹۹ راه‌اندازی شده، از ابتدا سه محور اصلی آموزش، پژوهش و فعالیت‌های فرهنگی را با هدف انس عمومی و نخبگانی با صحیفه سجادیه، در دستور کار قرار داده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین صادق کفیل، ادامه داد: گام نخست ما در حوزه آموزش، دوره ۶ ماهه استادپروری صحیفه سجادیه به‌صورت مجازی بود که تاکنون بیش از ۱۲۰۰ طلبه از سراسر کشور، در آن شرکت کرده‌اند.
وی افزود: گام دوم، دوره تربیت مربی بود؛ یک دوره ۵۴ ساعته که برای علاقه‌مندانی طراحی شده که فرصت یا توان شرکت در دوره‌های تخصصی را ندارند. گام سوم، دوره‌های کوتاه‌مدت انس با صحیفه است که در قالب ۱۶ ساعت برگزار می‌شود و با تمرکز بر شش دعای کاربردی، فهم کلی از محتوای صحیفه به شرکت‌کنندگان، ارائه می‌شود.
مدیر مرکز صحیفه سجادیه قم در ادامه به فعالیت‌های پژوهشی این مرکز اشاره کرد و گفت: درک صحیح فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «صحیفه سجادیه برای تغییر جامعه کافی است»، نقطه آغاز پژوهش‌های ما بود.
وی یادآور شد: ما کوشیده‌ایم تا از زاویه کاربردی به تحلیل ادعیه بپردازیم؛ مانند دعای ۲۴ و ۲۵ صحیفه که به رابطه فرزندان با والدین و بالعکس می‌پردازد.
همچنین برای کودکان، تولید محتواهایی مانند شعر و کتاب‌های ساده در دست انجام است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، به فعالیت‌های فرهنگی این مرکز اشاره کرد و افزود: باور ما این است که همه اقشار جامعه، از کودک و نوجوان، تا بیمار و شهروند عادی، می‌توانند با صحیفه ارتباط برقرار کنند.
همان‌گونه که سید بن طاووس در عبارتی عمیق می‌گوید: «دعا بر قرآن افضلیت دارد، چون مردم دعا را می‌فهمند اما قرآن را نه»، ما نیز تلاش کرده‌ایم از طریق قالب‌هایی چون موشن‌گرافی، پوستر و هنرهای دیگر، مفاهیم بلند صحیفه را به زبان مردم نزدیک کنیم.
آغاز نهضت علمی «صحیفه‌پژوهی»
در ادامه این نشست، مدیر مرکز امور قرآنی آستان قدس رضوی، ضمن تسلیت شهادت امام سجاد(ع) با اشاره به فعالیت‌های قرآنی گسترده این نهاد در سطح ملی و بین‌المللی اظهار کرد: آستان قدس رضوی درطول ۸ سال فعالیت خود در عرصه‌های قرآنی، با عنایت ویژه حضرت رضا(ع)، اقدامات اثرگذاری را در سطح شهر مشهد، شهرستان‌ها و مناطق مختلف کشور رقم زده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین سید مسعود میریان، با معرفی طرح ملی «مهد الرضا(ع)» به‌عنوان یکی از برنامه‌های موفق قرآنی آستان قدس رضوی، گفت: این طرح در بیش از ۱۵۰ مسجد شاخص مشهد فعال است و سالانه بیش از ۱۲ هزار کودک و نوجوان، آموزش‌های روخوانی و مفاهیم قرآن را از سنین پایه تا سطوح تخصصی دریافت می‌کنند.
وی اضافه کرد: همچنین در بیش از ۲۶۰ شهر و روستا، بیش از ۵۸۰ شعبه قرآنی فعال، تحت پوشش مرکز امور قرآنی هستند و خادمیاران قرآنی در ۱۷۵ شهر و روستا، فعالیت‌ دارند.
مدیر مرکز امور قرآنی آستان قدس رضوی با اشاره به خلأ فعالیت‌های ساختارمند در حوزه معارف اهل بیت(ع) تصریح کرد: یکی از اولویت‌های ما در آینده، تمرکز بر متون بنیادینی چون نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه است و این نشست می‌تواند آغاز یک جریان علمی و فکری در حوزه صحیفه‌پژوهی باشد.
صحیفه سجادیه، گنجینه‌ای از معارف توحیدی
وی با تاکید بر اینکه صحیفه سجادیه تنها کتاب دعا نیست، بلکه گنجینه‌ای عظیم از معارف توحیدی، اخلاقی، اجتماعی، سیاسی و حتی حکومتی است که سند معتبر و رسمی از آل محمد(ص) به شمار می‌آید، اظهار داشت: این کتاب شریف با بیش از ۵۴ دعا و بیش از ۳ هزار نسخه خطی موجود، ظرفیتی مغفول‌مانده در گفتمان‌سازی تمدن اسلامی است.
حجت‌الاسلام با بیان اینکه بسیاری از گره‌های فکری، اخلاقی، اجتماعی تمدنی وز جامعه اسلامی، با رجوع به معارف عمیق صحیفه سجادیه قابل حل است ابراز امیدواری کرد: این جلسه که در سال روز شهادت امام سجاد(ع) برگزار شده است، نقطه آغاز نهضتی نو در استفاده از این ظرفیت بی‌نظیر در مجموعه قرآنی آستان قدس رضوی، باشد.

انتهای خبر/ https://qomefori.ir/vdcefw8w.jh8zxi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما