مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: با همکاری بهرهبرداران و در راستای تامین امنیت غذایی، تولید پایدار محصولات کشاورزی و غذایی مورد نیاز مردم استان در حال انجام است و در این خصوص وضعیت مناسبی داریم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری کاظم شکوریان فرد روز یکشنبه در این خصوص بیان کرد: مدیریت ترویج در راستای تحقق امنیت غذایی و توسعه فعالیتهای بخش کشاورزی در قم، وظیفه تبادل دانش و تجربههای محققین، کارشناسان، بهرهبرداران و نیز ایجاد حلقه وصل میان حوزه تحقیقات با کشاورزان را برعهده دارد، که تمامی این موارد در شرایط کنونی با توجه و تلاش بیشتری، در راستای پایداری تولید محصولات کشاورزی استان، دنبال میشود.
وی ادامه داد: از همه ظرفیتهای در اختیارمان برای افزایش بهرهوری، حرکت در راستای الگوی کشت، افزایش تولید محصولات، کاهش هزینهها و مدیریت آسیبهای ناشی از مخاطرات استفاده میکنیم و اطمینان داریم که نتیجه این تلاشها، موجب حفظ و ارتقا روند تولید محصولات کشاورزی و مواد غذایی مورد نیاز مردم استان خواهد بود.
وی افزود: با تلاش شبانهروزی کشاورزان و بهرهبرداران بخش کشاورزی استان، به هیج عنوان اجازه نخواهیم داد روند تولید محصولات غذایی مورد نیاز مردم با خللی مواجه شود و در این خصوص از ظرفیتهای بسیار خوبی به ویژه در حوزه تولید و تامین پایدار محصولات راهبردی و مهم، برخوردار هستیم.
، بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۰۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند به نحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.