تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۲۲:۵۵
کد مطلب : 20402
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: در حادثه انفجار اخیر در بندر شهید رجایی بندرعباس که منجر به جان‌باختن تعدادی از هموطنان گردید، مدیریت بحران در کشور موفق شد ظرف کمتر از ۴۸ ساعت، آتش‌سوزی را مهار و شرایط را کنترل کند.
معاون وزیر راه: مهار سریع آتش‌سوزی بندر شهید رجایی نمادی از توانمندی ایران است
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری عبدالرضا گلپایگانی روز چهارشنبه در آیین افتتاح فاز اول طرح بازآفرینی محله تاریخی چهل اختران قم، افزود: این در حالی است که در حادثه مشابه انفجار بندری در لبنان که پنج سال پیش روی داد، وضعیت اضطراری تا سه هفته ادامه داشت و نهایتاً منجر به تغییر دولت آن کشور شد، همچنین در آتش‌سوزی‌های اخیر ایالت کالیفرنیای آمریکا، با وجود گذشت چند هفته، کنترل و مدیریت بحران با دشواری‌های بسیار مواجه بود.
وی مهار سریع حادثه بندر شهید رجایی را نماد روشنی از توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه مدیریت بحران و آمادگی دستگاه‌های مسئول دانست.

، بندر شهید رجایی با حدود ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار مساحت، ظرفیت جابجایی سالانه ۷۰ میلیون تن بار را دارد و این بندر تجاری از ۲۳ اسکله به عمق ۱۵ متر تشکیل شده که تنها یک اسکله به دلیل انفجار دچار خسارت شده‌است.
حادثه بزرگی که روز شنبه، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ در بندر شهید رجایی بندرعباس به وقوع پیوست که تاکنون ۷۰ کشته، ۶ مفقودی و بیش از یک‌هزار نفر مجروح برجا گذاشته است اما اطلاعات دقیقی درباره علت وقوع حادثه در دست نیست.
قم چهار هزار هکتار بافت فرسوده و غیررسمی دارد
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران همچنین با اشاره به پیشرفت پروژه بازآفرینی در محله تاریخی چهل‌اختران قم گفت: تاکنون برای ساماندهی فاز نخست این محله، مجموعاً بیش از ۴۵۰ میلیارد تومان هزینه شده‌است.

وی با بیان اینکه حدود چهار هزار هکتار از بافت‌های شهری قم، شامل مناطق فرسوده، حاشیه‌ای و سکونتگاه‌های غیررسمی است، اظهار داشت: این مساحت بیش از ۳۰ درصد از محدوده شهر قم را شامل می‌شود و ضرورت دارد تمام دستگاه‌های متولی، مسئولیت خود را در مسیر بازآفرینی این بافت‌ها به‌طور دقیق و کامل ایفا کنند.
گلپایگانی تاکید کرد: اجرای طرح‌های بازآفرینی نباید صرفاً در بُعد کالبدی متوقف بماند، بلکه باید به تقویت هویت محلی، حفظ میراث فرهنگی و ارتقاء سرمایه‌های اجتماعی همچون هیأت‌های عزاداری ریشه‌دار و تاریخی در محله‌هایی مانند چهل‌اختران نیز منجر شود.
طرح ساماندهی اطراف حرم امامزاده موسی مبرقع (ع) و بازآفرینی محله تاریخی چهل‌اختران قم به‌عنوان یکی از پروژه‌های شاخص نوسازی بافت‌های فرسوده در شهر قم، از مردادماه ۱۴۰۱ با همکاری اداره‌کل راه و شهرسازی، شرکت بازآفرینی شهری ایران و شهرداری قم آغاز شده و فاز نخست آن شامل احداث میدان شهری و پارکینگ عمومی، با اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان امروز به بهره‌برداری رسید.
محله چهل‌اختران از مناطق تاریخی شهر قم به شمار می‌رود که مدفن حضرت موسی مبرقع (ع)، فرزند امام محمدتقی (ع)، و شماری از نوادگان امام جواد (ع) را در خود جای داده و در خیابان شهید دل‌آذر واقع شده‌است.

انتهای خبر/ https://qomefori.ir/vdchikni.23nvvdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما