دبیر و سخنگوی شورای فقهی بانک مرکزی گفت: رویکرد این بانک حمایت و ترویج قرض الحسنه در کشور است و الگوهای جدیدی براساس مولفههای فقهی برای گسترش پرداخت این نوع از تسهیلات در بانکها در حال تدوین است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری حسین میثمی روز پنجشنبه در همایش ملی ترویج فرهنگ قرض الحسنه و نذر قرض در سالن همایشهای بنیاد بین المللی اسرا در قم بیان کرد: بحث قرض الحسنه موضوعی بسیار مهم و ارزشمند و هسته اقتصاد اسلامی در امور غیرانتفاعی است.
وی افزود: قرض الحسنه بستری برای رفع مشکلات مردم در فضای اقتصاد اسلامی است و در همین راستا از بانکها و صندوقهای قرضالحسنه دارای مجوز حمایت میکنیم.
وی ادامه داد: رویکرد بانک مرکزی حمایت از موضوع قرضالحسنه در انواع الگوهای آن است و ما در شورای فقهی بانک مرکزی به مسائل فقهی این موضوع توجه داریم.
میثمی گفت: ایده نذر قرض هم ایده بسیار جالبی است که میتوان به بانکها و صندوقهای قرض الحسنه ابلاغ شود؛ لازم است فضا سازی لازم در خصوص این موضوع مهم صورت گیرد.
وی توضیح داد: شورای فقهی بانک مرکزی دارای پنج فقیه مجتهد است و این شورا در هر بانک ناظر شرعی مستقر دارد.
وی در ادامه بیان کرد: در شورای فقهی بانک مرکزی تلاش میکنیم به دغدغهها در خصوص اجرای قواعد بانکداری اسلامی توجه و برای رفع آن اقدامهای لازم را انجام دهیم.
گفتنی است طرح نذر قرض با هدف نذر و کمک به تمرکز منابع پایدار در راستای هدفمند سازی نذورات عامهی مردم با رویکرد تبلیغی ترویجی در چهار موضوع: نذر قرض عام(رفع کلیه نیازهای ضروری؛ نذر قرض ازدواج و جوانی جمعیت؛ نذر قرض کمک ودیعه مسکن مستاجران و نذر قرض کمک هزینه بهداشت و درمان مطرح شدهاست.
اعطای قرض بدون بهره یا به اصطلاح قرض الحسنه که در قرآن کریم و روایات معصومین علیهم السلام مورد تشویق و ترغیب جدی قرار گرفته، یکی از راههای انسانیِ تأمین نیازهای معیشتی بوده که مناسب شأن و کرامت نفسِ انسان است. این مهم یکی از وجوه تمایز مکتب اقتصادی اسلام با سایر مکاتب اقتصادی نیز میباشد.