
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری، محمد مهدی گویا شامگاه شنبه در برنامه گفتوگوی ویژه خبری درباره موارد ابتلا به ویروس کرونا افزود: هر فردی در هر زمانی میتواند به مراکز درمانی سرپایی مراجعه کند و اصلا نیازی به مراجعه به بیمارستان ندارد. دوره این بیماری ممکن است تا ۱۴ روز طول بکشد و در این بازه زمانی شاید شرایط بیمار تغییر کند. وقتی علائم بیمار شروع شد، پزشک به بیمار توصیه میکند که با او در تماس باشد و اگر علائم تشدید شده و دچار تنگی نفس شد، بیمار باید حتما مراجعه کند.
**آزمایش ویروس کرونا مخصوص بیماران بد حال است
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: آزمایش ویروس کرونا مخصوص کسانی است که حال عمومی بدی دارند و معمولا کشف موارد اولیه بیماری با موارد مرگ ناشی از بیماری به هم نزدیک است.
وی افزود: این عفونت با بسیاری از عفونتهای تنفسی دیگر اشتباه گرفته میشود. یعنی علائم بالینی آنها یکی است و هیچکس نمیتواند از روی علائم ظاهری بیمار بگوید فرد به آنفلوآنزا یا ویروس کرونا یا سرماخوردگی ساده مبتلاست و این موضوع فقط با آزمایش مشخص میشود. وقتی بیمار بدحال باشد، این آزمایش برای او انجام میشود و این کار در همه دنیا به همین شکل است. اگر قرار باشد برای هر شخصی با علائم سرماخوردگی ساده هم چنین آزمایش گرانی انجام شود، در هیچ کشوری امکان پذیر نیست و معمولا کسانی که به ویروس کرونا مبتلا میشوند بین ۶ تا ۷ روز علائم کمی دارند و بعد از آن بدحال میشوند. تفاوت آنفلوآنزا با کرونا این است که ویروس کرونا در این بازه زمانی ممکن است خفیف بوده و سپس شدید شود.
وی ادامه داد: اکثر افرادی که به این عفونت مبتلا میشوند، کم علامت هستند و تحت مراقبت قرار میگیرند. برای ما این مهم است که این اطمینان خاطر را به مردم بدهیم که با تمام امکانات خود جلوی این بیماری ایستادهایم و حتی از یک بیمار هم چشم پوشی نمیکنیم. در چین هم در این زمینه بسیار سخت گیرانه اقدام شده و ما هم این کار را انجام دادیم. ظرف دو ساعت، بیمارستان قم را تبدیل به بیمارستانی کردیم که فقط بیماران مشکوک به علائم تنفسی در آنجا بستری شوند.
**قرنطینه سازی در همه دنیا شکست خورده است
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: تجربه قرنطینه سازی سالها پیش در برخی جاهای دنیا انجام شده و شکست خورده است. حتی در ووهان چین هم ابتدا تصمیم گرفتند این کار را انجام بدهند، اما بعد از مدت کوتاهی مشاهده کردند این کار علمی نیست و مبتنی بر منطق خاصی نبوده و به جز اینکه مردم را وحشت زده کند، نتیجهای ندارد.
**کیت تشخیصی کرونا را داریم
گویا اظهار کرد: در شناسایی بیماران در همه دنیا تاخیر اتفاق میافتد. تنها یک هفته است که سازمان جهانی بهداشت، کیت تشخیصی این بیماری را در اختیار کشورها قرار داده است. ما هم این کیت را داریم. البته قبل از این هم کارهایی انجام دادیم و دو آزمایشگاه مدرن دنیا را در این زمینه در اختیار داریم و افراد شاغل در این آزمایشگاهها از برجستهترین افراد در جهان هستند.
**علائم بیماری کرونا در ابتدا خفیف است
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اظهار کرد: هر فردی در هر زمانی میتواند به مراکز درمانی سرپایی مراجعه کند و اصلا نیازی به مراجعه به بیمارستان ندارد. دوره این بیماری ممکن است تا ۱۴ روز طول بکشد و در این بازه زمانی شاید شرایط بیمار تغییر کند. وقتی علائم بیمار شروع شد، پزشک به بیمار توصیه میکند که با او در تماس باشد و اگر علائم تشدید شده و دچار تنگی نفس شد، بیمار باید حتما مراجعه کند.
وی ادامه داد: تقریبا ۹۸ درصد مبتلایان به این ویروس درمان میشوند. حدود ۸۰ درصد مبتلایان فرم خفیف هستند و بقیه افراد اگر به خوبی مراقبت شوند، درمان میشوند.
**چرا کرونا در قم مشاهده شد؟
گویا بیان کرد: قم یک شهر توریستی است و هزاران نفر هر روز وارد این شهر شده و خارج میشوند و مسافران زیادی از این شهر عبور کرده و حتی ساکنان چینی زیادی دارد. این طور نمیتوان گفت که مرکز کشور است و ویروس وارد این شهر نمیشود. تیم بررسی اپیدمیولوژیک در این شهر مستقر است و بررسیها ادامه دارد تا مسائل برای ما مشخص شود و بدانیم چه اتفاقی افتاده است. تلاش میکنیم نتیجه بررسیها در کوتاهترین زمان ممکن اعلام شود.
**مردم عادی نیازی به ماسک ندارند
گویا اظهار کرد: ماسک برای پزشک است و مردم عادی نیازی به ماسک ندارند و چون مردم میخواهند از ماسک استفاده کنند، ترتیبی دادیم که مردم دسترسی راحتی به ماسک داشته باشند. توصیه اولیه ما استفاده از ماسک نیست و توصیه اول ما شستوشوی دست و صورت است.
**مردم ابتدا به مراکز بهداشتی مراجعه کنند
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: به مردم توصیه میکنیم اگر هر نوع علامتی مثل تب، سرفه خشک یا احساس تنگی نفس داشتند به مراکز بهداشتی و مراکز جامع سلامت یا مطبهای خصوصی مراجعه کنند. پزشک بعد از معاینه اولیه بیمار، اگر تشخیص بدهد بیمار نیاز دارد به بیمارستان مراجعه کند به او توصیه میشود که به بیمارستان برود. در بیمارستان برای بیمار کارهای تشخیصی انجام میشود. اگر قرار باشد مردم مستقیم به بیمارستان مراجعه کنند، شرایط برای افراد دشوارتر خواهد بود. همچنین وقتی به بیمارستان مراجعه میکنند، پرسنل بیمارستانی که باید به بیماران بدحال برسند، باید وقت خود را برای افرادی بگذارند که شاید بدحال نباشند.
**پروازها از چین متوقف است
گویا اظهار کرد: پروازها با حمایت هیات دولت از چین متوقف شده و هنوز هم متوقف است و تنها پروازی که مسافر آورد، پروازی بود که دانشجویان خودمان را آوردیم. پروازهای باری هم مسافر حمل نمیکنند و با رعایت موارد بهداشتی انجام شده و تعداد آنها نیز محدود است.
**درمان دارویی برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: بالا رفتن مقاومت بدن و مواردی از این دست را میتوان در حد تئوری حرف زد، اما اینکه این داروها چقدر در درمان بیماری موثر هستند، هنوز زود است که درباره آن صحبت کنیم.
وی ادامه داد: امروز کمیته کشوری درمان بیماری ناشی از ویروس کرونا تشکیل و در مورد مدرنترین روشهای درمان بحث شد. کمیته کشوری موافقت کرد که دو روش درمانی را که همه امکانات آن را در اختیار داریم، برای بیماران شروع کنیم و امیدواریم که هر دو روش موفقیت آمیز باشد. این درمانها، درمان داروی اختصاصی خواهد بود. این درمان برای بیماران بدحال است که بیماری زمینهای دارند.
**دو بیمارستان در قم برای مبتلایان به کرونا در نظر گرفته شده است
رییس سازمان اورژانس کشور نیز در این برنامه گفت: از زمانی که بحث ویروس کرونا مطرح شد، به دستور وزیر بهداشت، قرارگاه مرکزی در وزارت بهداشت تشکیل شد که نتیجه آن چند کمیته بود. کمیته بهداشت، درمان، تحلیل دادهها، آموزش و تهیه محتوا و تولید دستورالعملهای ویژه و لجستیک و پشتیبانی بود.
پیرحسین کولیوند ادامه داد: به محض اینکه این اتفاق در قم افتاد، در کمتر از ۲ ساعت یک بیمارستان برای این کار تخلیه و آماده شد. این دو بیمارستان در قم کاملا قرنطینه هستند. در اورژانس نیز آمبولانسهای ویژهای برای این کار داریم و هم لباسهای ویژه برای کارکنان بهداشت و درمان در نظر گرفته شده است.
وی افزود: امروز شماره ۱۱۵ اورژانس شلوغترین روز خود را داشت و حتی برخی پشت خط میماندند. وقتی علائم به سمت علائم پرخطر میرود، افراد میتوانند با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند. اورژانس مراجعه کرده و بیمار را به بیمارستان مقصد منتقل میکند. خواهش ما این است که مردم اعتماد کرده و مراعات کنند.
**به قم نگاه ویژه شود
محمد رضا قدیر، رییس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این برنامه به صورت تلفنی گفت: در ابتدای کار یک بیمارستان را برای بیماران تخلیه کردیم. سپس شاهد اوج موضوع بودیم که بیمارستان فرقانی نیز برای کرونا اختصاص پیدا کرد. امروز صبح شاهد بودیم که بار مراجعه کم شد، اما بعدازظهر و شب شاهد اوج مراجعه بودیم. از وزارت بهداشت و هیات دولت میخواهیم که قم را به صورت ویژه ببینند تا شاهد اپیدمی نباشیم. در خط مقدم قرار داریم و باید با مردم صادقانه صحبت کرد و باید به قم نگاه ویژهای در حال حاضر داشته باشیم.
وی ادامه داد: از میان مبتلایان و مشکوکان کسانی هستند که شامل کادر پزشکی و پرستاری میشوند. از نظر ماسک و لباس در حال حاضر مشکلی نداریم. آزمایشهای کرونا در تهران انجام میشود و آزمایش ویروس کرونا هنوز در قم آغاز نشده و قرار است به زودی انجام شود.
قدیر درباره داروهای مورد نیاز بیماران و تختهای بستری اظهار کرد: بیمارستان فرقانی ۴۰۰ تخت دارد و در حال حاضر تعداد بیماران بیشتر شده و به نظر میرسد زنگ خطری در قم به صدا در آمده است و باید نگاه ویژهای به قم شود تا دچار بحران نشویم.
**حال پزشک مبتلا به کرونا در اراک خوب است
سید محمد جمالیان، رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این برنامه به صورت تلفنی گفت: یکی از همکاران پزشک ما که ساکن و اهل قم بود در روزهای ابتدایی مبتلا شد و آزمایشهای اولیه در همان روزهای اول انجام شد و در بخش ایزوله بستری شد. در استان مرکزی امکان انجام آزمایش وجود داشت و آزمایشها انجام و توسط وزارت بهداشت تایید شد. حال این همکار ما رو به بهبود است و وضعیت خوبی دارد. استان مرکزی با توجه به نزدیکی به قم، در معرض خطر بسیار جدی است و تیمهای واکنش سریع ما همه استان را رصد میکند.
وی ادامه داد: از نظر مراکز درمانی وضعیت خوبی داریم و با توجه به ایجاد نگرانی بین مردم، برای تهیه ماسک به داروخانهها مراجعه میشود و کمبود ماسک وجود دارد که با تدبیر وزارت بهداشت، امیدواریم این مشکل برطرف شود.
جمالیان بیان کرد: برای کنترل سرعت انتشار نیز در شورای پدافند زیستی که با حضور استاندار برگزار شد، تصمیم گرفتیم دانشگاههای علوم پزشکی و مدارس را تعطیل کنیم. زیرا دانشجویان زیادی از استان قم حضور داشتند و تصمیم گرفتیم دانشگاه تا آخر هفته تعطیل باشد.
**درباره کرونا وحشت بیهوده ایجاد شده است
مینو محرز، استاد تمام بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز به صورت تلفنی در این برنامه گفت: توصیه من این است که مردم آرامش خود را حفظ کنند. در فضای مجازی مطالب بی ربطی نوشته میشود و مردم وحشت میکنند. حتی پرسنل بیمارستان هم با وجود آموزشی که دیدهاند، دچار وحشت میشوند. درباره این بیماری وحشت بیهوده ایجاد شده است.
وی ادامه داد: مردم دستهای خود را بشورند و هنگام عطسه و سرفه کردن از دستمال استفاده کنند. وقتی افراد علائم سرماخوردگی و تب دارند، در منزل استراحت کنند. اینکه ماسک بزنند یا جلوی داروخانهها صف ببندند و قیمتها افزایش پیدا کند، صحیح نیست. ماسک ان ۹۵ حتی برای پرسنل بیمارستانی هم نیازی نیست و حالتی ایجاد شده که مردم تحت تاثیر اخبار فضای مجازی قرار گرفتهاند.
محرز بیان کرد: مردم فکر میکنند هرچه در فضای مجازی نوشته میشود درست است. بارها گفتم که به دنبال ماسک نباشید.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: برخی میگویند کافور بخورید، من میگویم همان غذای معمولی خود را بخورید. وظیفه ما این است که اگر بیماری ویروسی داریم، از خانه بیرون نرویم تا بقیه را مبتلا کنیم. این ویروس حتی نسبت به آنفلوآنزا هم سادهتر است.
جلیل کوهپایه زاده، رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز به صورت تلفنی در این برنامه گفت: در دانشگاه علوم پزشکی ایران در چند روز اخیر حدود ۱۶۰ فرد مشکوک داشتیم که ۴ نفر از این موارد مثبت بودند که یک نفر فوت کرد.
- هوای ناسالم شهر قم
- بازدید اصحاب رسانه از پروژه مترو قم
- اصلاح رفتار ترافیکی جایگزین تغییر فرهنگ ترافیکی در قم می شود/برنامهریزی شهرداری قم برای ارتقای شاخصهای ترافیکی
- پررنگتر شدن رویکرد اجتماعی شهرداری قم/بسترسازی برای عرضه توانمندی مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی
- تشکیل ۴ کمیته مشترک برای پیگیری مطالبات شهرسازی بهصورت کشوری و استانی/تلاش برای ارتقای ایمنی و تابآوری شهرها
- راهاندازی نمایشگاههای دائمی گل و گیاه برای تبادل با پسماند خشک
- اقدامات شهرداری قم در حوزه متکدیان و کودکان کار تاکنون اثربخش بوده است
- چالش تأمین آب برای توسعه سرانههای سبز در قم/تلاش برای حفظ کیفیت فضای سبز
- عرضه توانمندیهای افراد تحت پوشش بهزیستی در بازارچههای خیریه شهرداری قم
- بازدید مدیرکل بازرسی شهرداری قم از منطقه ۷
- نگاه برخیها در معماری شهری به دنیای غرب است/هرسال بر میزان بافتهای فرسوده در شهرها افزوده میشود
- انتقاد از عدم انتفاع شهرداری از جرائم راهنمایی و رانندگی و آلایندگی/ تصویب سند عالی معماری ایرانی اسلامی
- شهرداری باید محور تدوین طرحهای تفصیلی باشد/انتقاد از تصمیمگیری سایر نهادها درباره مجموعه مدیریت شهری
- انتقاد از تداخلکاریهای فراوان در مدیریت شهری/دستورات و آییننامههای متعدد کشوری سبب سردرگمی دستگاهها شده است
- تولید روزانه ۶۹۰ تن پسماند در قم/انتقال ۶۰۹ تن زباله به سایت البرز
- بازگشایی تقاطع خیابان دانیال و بلوار فردوسی تا سه هفته آینده/الزام به افزایش تقاطعهای چراغدار در شهر بر اساس آییننامه کشوری
- مجموعه فرهنگی ورزشی شهدای “مدافع سلامت” منطقه ۳ قم آماده بهرهبرداری شد
- رشد ۲۵ درصدی عرضه گاز در جایگاههای سوخت CNG سازمان میادین شهرداری قم
- اجرای طرح جامع شهری قم در محدوده اراضی ریلهای متروکه جمعآوریشده
- همکاری منطقه ۷ شهرداری قم و پلیس برای شناسایی و رفع ساختمانهای ناایمن و صنوف مزاحم
- تصمیماتی مهم برای بهینهسازی مصرف انرژی در بوستانهای قم
- ساماندهی میدان مطهری، پارکینگ شرقی و فاز ۵ عمار یاسر اولویتهای عمرانی شهرداری قم در هسته مرکزی
- مشارکت و بسیج خدمات شهرداری قم در برگزاری باشکوه اجتماع خانوادگی ” سلام فرمانده”
- بهشت سرمایهگذاری در شاهراه مذهبی ایران /بلوار پیامبر اعظم(ص)، بافت تاریخی و اطراف حرم شاخصهای سرمایهگذاری قم
- بهشت سرمایهگذاری در شاهراه مذهبی ایران /بلوار پیامبر اعظم(ص)، بافت تاریخی و اطراف حرم شاخصهای سرمایهگذاری قم
- پاسخگویی معاون حملونقل شهرداری قم به تماسهای مردمی سامانه ۱۳۷
- آغاز دومین اجلاس کمیسیونهای شهرسازیهای کشور در تهران/بررسی موضوعات مختلف شهرداریها با حضور مسئولان کشوری
- احداث بوستان در خیابان شهید نجات خواه پردیسان قم/احداث بوستان محله ۶ نیازمند حل معارض و همکاری راه و شهرسازی است
- وجود ۱۲۳۰ آتشنشان داوطلب آموزشدیده در قم/دولت در تأمین تجهیزات آتشنشانی کمک کند
- از آمادهباش عوامل و تجهیزات منطقه ۵ تا آمادهسازی پارکینگها برای اجتماع بزرگ سلام فرمانده
- بازدید معاون برنامهریزی شهرداری قم از سازمان تاکسیرانی
- تلاش مدیریت شهری قم برای تحقق نهضت توسعه پارکینگهای عمومی در سال ۱۴۰۱
- بازدید مدیران شهری قم از میدان مطهری و پروژه مترو/بازگشت میدان مطهری به فضای شهری قم
- تولید فصل دوم مجموعه انیمیشنهای فرهنگ شهروندی با موضوع مدیریت پسماند در قم
- احداث بوستان بانوان منطقه یک قم با هزینه ۸۵ میلیارد ریالی/۳۳۰۰ مترمربع مساحت بوستان
- آغاز پذیرش دانشجوی بدون کنکور در مرکز علمی کاربردی شهرداری قم
- همراهی شهرداری در اجرای سرود “سلام فرمانده” در قم سبب دیده شدن این اثر فرهنگی شد
- آمادهباش پارکینگهای سطح شهر قم برای اجتماع بزرگ “سلام فرمانده”/ضرورت استفاده شهروندان از حملونقل عمومی به جای خودروی شخصی
- تقدیر شهردار قم از عوامل سرود “سلام فرمانده”
- آغاز اجرای پروژه زیرسازی و آسفالت خیابان عرفان منطقه ۲ قم با هزینه ۳۵ میلیارد ریالی
- نیت الهی سبب رشد کارها میشود/سرود “سلام فرمانده” به حرکت عظیم فرهنگی تبدیلشده است
- لزوم در نظر گرفتن شرایط شهرداریها در تصمیمگیریهای ملی/سازمانهای وابسته شهرداری نیازمند زیرساختهای قانونی هستند
- تقدیر از کارگران امانتدار سازمان پایانههای شهرداری قم/بازگشت ۳۴۰ میلیون تومان نقد و مقداری طلا به صاحبان
- انتقاد از کاهش کیفیت آب شرب در قم/جمعآوری ریلهای متروکه از مطالبات اساسی مردم بود
- جمعآوری پل بلوار امین قم نیازمند مطالعات کارشناسی است/افزایش ادعاهای مالکیت همزمان با جمعآوری ریلهای متروکه
- خرید ۱۶ پلهبرقی برای راهاندازی فاز نخست خط یک متروی قم
- ضرورت تعیین تکلیف وضعیت میدان مطهری و ضلع شرقی حرم مطهر/لزوم ورود سرمایهگذاران برای اجرای این طرحها
- ۱۵ کیلومتر ریل متروکه در قم جمعآوری میشود
- استقبال شهر یزد از خواهرخواندگی با قم/استفاده از تجربه شهرداری قم در زمینه نحوه جمعآوری ریلهای متروکه
- آخرین تصمیمات برای طرح ساماندهی چهل اختران قم/توافق شهرداری، اوقاف و راه و شهرسازی برای تسریع در اجرای پروژه
- وظیفه تأمین قطار مترو قم بر عهده دولت است
- پیشرفت ۹۰ درصدی پروژه سرمایهگذاری کهکشان غدیر قم
- ساماندهی و هدایت آبهای سطحی منطقه ۶ قم با اعتباری بالغبر ۲۰۰ میلیارد ریال
- انتصاب سرپرست جدید سازمان اتوبوسرانی شهرداری قم
- تردد شهروندان به اجتماع بزرگ خانوادگی یاوران حضرت مهدی (عج) در مسجد جمکران تسهیل میشود
- مشارکت شهرداری قم در برگزاری اجتماع بزرگ خانوادگی یاوران حضرت مهدی(عج)
- ارائه خدمات ویژه تاکسیرانی قم به شرکت کنندگان اجتماع سلام فرمانده در مسجد جمکران
- برگزاری مراسم بدرقه زائرین حج تمتع از پایانه مرکزی شهرداری قم
- آمادگی برای تدوین شیوهنامه کمیته حقوقی شهرداری قم برای الگوسازی در کشور/انتقاد از تجاری موقتها در پردیسان
- تشکیل قرارگاه مشترک بین دستگاهی راهکاری برای مدیریت یکپارچه شهری/بررسی مدلهای پیادهسازی مدیریت یکپارچه شهری در دنیا
پست الکترونيکي :
*مطلب :
۲) از انتشار نظراتی که فاقد محتوا بوده و صرفا انعکاس واکنشهای احساسی باشد جلوگیری خواهد شد .
۳) لطفا جهت بوجود نیامدن مسائل حقوقی از نوشتن نام مسئولین و شخصیت ها تحت هر شرایطی خودداری نمائید .
۴) لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید .