
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری، محمد مهدی گویا شامگاه شنبه در برنامه گفتوگوی ویژه خبری درباره موارد ابتلا به ویروس کرونا افزود: هر فردی در هر زمانی میتواند به مراکز درمانی سرپایی مراجعه کند و اصلا نیازی به مراجعه به بیمارستان ندارد. دوره این بیماری ممکن است تا ۱۴ روز طول بکشد و در این بازه زمانی شاید شرایط بیمار تغییر کند. وقتی علائم بیمار شروع شد، پزشک به بیمار توصیه میکند که با او در تماس باشد و اگر علائم تشدید شده و دچار تنگی نفس شد، بیمار باید حتما مراجعه کند.
**آزمایش ویروس کرونا مخصوص بیماران بد حال است
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: آزمایش ویروس کرونا مخصوص کسانی است که حال عمومی بدی دارند و معمولا کشف موارد اولیه بیماری با موارد مرگ ناشی از بیماری به هم نزدیک است.
وی افزود: این عفونت با بسیاری از عفونتهای تنفسی دیگر اشتباه گرفته میشود. یعنی علائم بالینی آنها یکی است و هیچکس نمیتواند از روی علائم ظاهری بیمار بگوید فرد به آنفلوآنزا یا ویروس کرونا یا سرماخوردگی ساده مبتلاست و این موضوع فقط با آزمایش مشخص میشود. وقتی بیمار بدحال باشد، این آزمایش برای او انجام میشود و این کار در همه دنیا به همین شکل است. اگر قرار باشد برای هر شخصی با علائم سرماخوردگی ساده هم چنین آزمایش گرانی انجام شود، در هیچ کشوری امکان پذیر نیست و معمولا کسانی که به ویروس کرونا مبتلا میشوند بین ۶ تا ۷ روز علائم کمی دارند و بعد از آن بدحال میشوند. تفاوت آنفلوآنزا با کرونا این است که ویروس کرونا در این بازه زمانی ممکن است خفیف بوده و سپس شدید شود.
وی ادامه داد: اکثر افرادی که به این عفونت مبتلا میشوند، کم علامت هستند و تحت مراقبت قرار میگیرند. برای ما این مهم است که این اطمینان خاطر را به مردم بدهیم که با تمام امکانات خود جلوی این بیماری ایستادهایم و حتی از یک بیمار هم چشم پوشی نمیکنیم. در چین هم در این زمینه بسیار سخت گیرانه اقدام شده و ما هم این کار را انجام دادیم. ظرف دو ساعت، بیمارستان قم را تبدیل به بیمارستانی کردیم که فقط بیماران مشکوک به علائم تنفسی در آنجا بستری شوند.
**قرنطینه سازی در همه دنیا شکست خورده است
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: تجربه قرنطینه سازی سالها پیش در برخی جاهای دنیا انجام شده و شکست خورده است. حتی در ووهان چین هم ابتدا تصمیم گرفتند این کار را انجام بدهند، اما بعد از مدت کوتاهی مشاهده کردند این کار علمی نیست و مبتنی بر منطق خاصی نبوده و به جز اینکه مردم را وحشت زده کند، نتیجهای ندارد.
**کیت تشخیصی کرونا را داریم
گویا اظهار کرد: در شناسایی بیماران در همه دنیا تاخیر اتفاق میافتد. تنها یک هفته است که سازمان جهانی بهداشت، کیت تشخیصی این بیماری را در اختیار کشورها قرار داده است. ما هم این کیت را داریم. البته قبل از این هم کارهایی انجام دادیم و دو آزمایشگاه مدرن دنیا را در این زمینه در اختیار داریم و افراد شاغل در این آزمایشگاهها از برجستهترین افراد در جهان هستند.
**علائم بیماری کرونا در ابتدا خفیف است
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اظهار کرد: هر فردی در هر زمانی میتواند به مراکز درمانی سرپایی مراجعه کند و اصلا نیازی به مراجعه به بیمارستان ندارد. دوره این بیماری ممکن است تا ۱۴ روز طول بکشد و در این بازه زمانی شاید شرایط بیمار تغییر کند. وقتی علائم بیمار شروع شد، پزشک به بیمار توصیه میکند که با او در تماس باشد و اگر علائم تشدید شده و دچار تنگی نفس شد، بیمار باید حتما مراجعه کند.
وی ادامه داد: تقریبا ۹۸ درصد مبتلایان به این ویروس درمان میشوند. حدود ۸۰ درصد مبتلایان فرم خفیف هستند و بقیه افراد اگر به خوبی مراقبت شوند، درمان میشوند.
**چرا کرونا در قم مشاهده شد؟
گویا بیان کرد: قم یک شهر توریستی است و هزاران نفر هر روز وارد این شهر شده و خارج میشوند و مسافران زیادی از این شهر عبور کرده و حتی ساکنان چینی زیادی دارد. این طور نمیتوان گفت که مرکز کشور است و ویروس وارد این شهر نمیشود. تیم بررسی اپیدمیولوژیک در این شهر مستقر است و بررسیها ادامه دارد تا مسائل برای ما مشخص شود و بدانیم چه اتفاقی افتاده است. تلاش میکنیم نتیجه بررسیها در کوتاهترین زمان ممکن اعلام شود.
**مردم عادی نیازی به ماسک ندارند
گویا اظهار کرد: ماسک برای پزشک است و مردم عادی نیازی به ماسک ندارند و چون مردم میخواهند از ماسک استفاده کنند، ترتیبی دادیم که مردم دسترسی راحتی به ماسک داشته باشند. توصیه اولیه ما استفاده از ماسک نیست و توصیه اول ما شستوشوی دست و صورت است.
**مردم ابتدا به مراکز بهداشتی مراجعه کنند
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: به مردم توصیه میکنیم اگر هر نوع علامتی مثل تب، سرفه خشک یا احساس تنگی نفس داشتند به مراکز بهداشتی و مراکز جامع سلامت یا مطبهای خصوصی مراجعه کنند. پزشک بعد از معاینه اولیه بیمار، اگر تشخیص بدهد بیمار نیاز دارد به بیمارستان مراجعه کند به او توصیه میشود که به بیمارستان برود. در بیمارستان برای بیمار کارهای تشخیصی انجام میشود. اگر قرار باشد مردم مستقیم به بیمارستان مراجعه کنند، شرایط برای افراد دشوارتر خواهد بود. همچنین وقتی به بیمارستان مراجعه میکنند، پرسنل بیمارستانی که باید به بیماران بدحال برسند، باید وقت خود را برای افرادی بگذارند که شاید بدحال نباشند.
**پروازها از چین متوقف است
گویا اظهار کرد: پروازها با حمایت هیات دولت از چین متوقف شده و هنوز هم متوقف است و تنها پروازی که مسافر آورد، پروازی بود که دانشجویان خودمان را آوردیم. پروازهای باری هم مسافر حمل نمیکنند و با رعایت موارد بهداشتی انجام شده و تعداد آنها نیز محدود است.
**درمان دارویی برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: بالا رفتن مقاومت بدن و مواردی از این دست را میتوان در حد تئوری حرف زد، اما اینکه این داروها چقدر در درمان بیماری موثر هستند، هنوز زود است که درباره آن صحبت کنیم.
وی ادامه داد: امروز کمیته کشوری درمان بیماری ناشی از ویروس کرونا تشکیل و در مورد مدرنترین روشهای درمان بحث شد. کمیته کشوری موافقت کرد که دو روش درمانی را که همه امکانات آن را در اختیار داریم، برای بیماران شروع کنیم و امیدواریم که هر دو روش موفقیت آمیز باشد. این درمانها، درمان داروی اختصاصی خواهد بود. این درمان برای بیماران بدحال است که بیماری زمینهای دارند.
**دو بیمارستان در قم برای مبتلایان به کرونا در نظر گرفته شده است
رییس سازمان اورژانس کشور نیز در این برنامه گفت: از زمانی که بحث ویروس کرونا مطرح شد، به دستور وزیر بهداشت، قرارگاه مرکزی در وزارت بهداشت تشکیل شد که نتیجه آن چند کمیته بود. کمیته بهداشت، درمان، تحلیل دادهها، آموزش و تهیه محتوا و تولید دستورالعملهای ویژه و لجستیک و پشتیبانی بود.
پیرحسین کولیوند ادامه داد: به محض اینکه این اتفاق در قم افتاد، در کمتر از ۲ ساعت یک بیمارستان برای این کار تخلیه و آماده شد. این دو بیمارستان در قم کاملا قرنطینه هستند. در اورژانس نیز آمبولانسهای ویژهای برای این کار داریم و هم لباسهای ویژه برای کارکنان بهداشت و درمان در نظر گرفته شده است.
وی افزود: امروز شماره ۱۱۵ اورژانس شلوغترین روز خود را داشت و حتی برخی پشت خط میماندند. وقتی علائم به سمت علائم پرخطر میرود، افراد میتوانند با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند. اورژانس مراجعه کرده و بیمار را به بیمارستان مقصد منتقل میکند. خواهش ما این است که مردم اعتماد کرده و مراعات کنند.
**به قم نگاه ویژه شود
محمد رضا قدیر، رییس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این برنامه به صورت تلفنی گفت: در ابتدای کار یک بیمارستان را برای بیماران تخلیه کردیم. سپس شاهد اوج موضوع بودیم که بیمارستان فرقانی نیز برای کرونا اختصاص پیدا کرد. امروز صبح شاهد بودیم که بار مراجعه کم شد، اما بعدازظهر و شب شاهد اوج مراجعه بودیم. از وزارت بهداشت و هیات دولت میخواهیم که قم را به صورت ویژه ببینند تا شاهد اپیدمی نباشیم. در خط مقدم قرار داریم و باید با مردم صادقانه صحبت کرد و باید به قم نگاه ویژهای در حال حاضر داشته باشیم.
وی ادامه داد: از میان مبتلایان و مشکوکان کسانی هستند که شامل کادر پزشکی و پرستاری میشوند. از نظر ماسک و لباس در حال حاضر مشکلی نداریم. آزمایشهای کرونا در تهران انجام میشود و آزمایش ویروس کرونا هنوز در قم آغاز نشده و قرار است به زودی انجام شود.
قدیر درباره داروهای مورد نیاز بیماران و تختهای بستری اظهار کرد: بیمارستان فرقانی ۴۰۰ تخت دارد و در حال حاضر تعداد بیماران بیشتر شده و به نظر میرسد زنگ خطری در قم به صدا در آمده است و باید نگاه ویژهای به قم شود تا دچار بحران نشویم.
**حال پزشک مبتلا به کرونا در اراک خوب است
سید محمد جمالیان، رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این برنامه به صورت تلفنی گفت: یکی از همکاران پزشک ما که ساکن و اهل قم بود در روزهای ابتدایی مبتلا شد و آزمایشهای اولیه در همان روزهای اول انجام شد و در بخش ایزوله بستری شد. در استان مرکزی امکان انجام آزمایش وجود داشت و آزمایشها انجام و توسط وزارت بهداشت تایید شد. حال این همکار ما رو به بهبود است و وضعیت خوبی دارد. استان مرکزی با توجه به نزدیکی به قم، در معرض خطر بسیار جدی است و تیمهای واکنش سریع ما همه استان را رصد میکند.
وی ادامه داد: از نظر مراکز درمانی وضعیت خوبی داریم و با توجه به ایجاد نگرانی بین مردم، برای تهیه ماسک به داروخانهها مراجعه میشود و کمبود ماسک وجود دارد که با تدبیر وزارت بهداشت، امیدواریم این مشکل برطرف شود.
جمالیان بیان کرد: برای کنترل سرعت انتشار نیز در شورای پدافند زیستی که با حضور استاندار برگزار شد، تصمیم گرفتیم دانشگاههای علوم پزشکی و مدارس را تعطیل کنیم. زیرا دانشجویان زیادی از استان قم حضور داشتند و تصمیم گرفتیم دانشگاه تا آخر هفته تعطیل باشد.
**درباره کرونا وحشت بیهوده ایجاد شده است
مینو محرز، استاد تمام بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز به صورت تلفنی در این برنامه گفت: توصیه من این است که مردم آرامش خود را حفظ کنند. در فضای مجازی مطالب بی ربطی نوشته میشود و مردم وحشت میکنند. حتی پرسنل بیمارستان هم با وجود آموزشی که دیدهاند، دچار وحشت میشوند. درباره این بیماری وحشت بیهوده ایجاد شده است.
وی ادامه داد: مردم دستهای خود را بشورند و هنگام عطسه و سرفه کردن از دستمال استفاده کنند. وقتی افراد علائم سرماخوردگی و تب دارند، در منزل استراحت کنند. اینکه ماسک بزنند یا جلوی داروخانهها صف ببندند و قیمتها افزایش پیدا کند، صحیح نیست. ماسک ان ۹۵ حتی برای پرسنل بیمارستانی هم نیازی نیست و حالتی ایجاد شده که مردم تحت تاثیر اخبار فضای مجازی قرار گرفتهاند.
محرز بیان کرد: مردم فکر میکنند هرچه در فضای مجازی نوشته میشود درست است. بارها گفتم که به دنبال ماسک نباشید.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: برخی میگویند کافور بخورید، من میگویم همان غذای معمولی خود را بخورید. وظیفه ما این است که اگر بیماری ویروسی داریم، از خانه بیرون نرویم تا بقیه را مبتلا کنیم. این ویروس حتی نسبت به آنفلوآنزا هم سادهتر است.
جلیل کوهپایه زاده، رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز به صورت تلفنی در این برنامه گفت: در دانشگاه علوم پزشکی ایران در چند روز اخیر حدود ۱۶۰ فرد مشکوک داشتیم که ۴ نفر از این موارد مثبت بودند که یک نفر فوت کرد.
- برگزاری ۲۰ اتاق اندیشهورز در شهرداری قم/تدوین طرح مطالعاتی مدیریت تعارض منافع
- افزوده شدن سرویس جدید “نقطهگذاری” در سامانه ۱۳۷ شهرداری قم
- تولید مستند شهید کریمی در مراحل پایانی قرار دارد/بهرهبرداری از خانه موزه شهید شفیعی در سال ۱۴۰۰
- ساماندهی خیابان شهید رحیمی منطقه چهار قم آغاز شد
- طرحهای جامع برای شناسایی درآمدهای پایدار شهری تدوین شود/لزوم رسیدن به مدیریت واحد شهری برای حل مشکلات
- آزادسازی و رفع خطر از پلهای عابر پیاده/جمعآوری سقفهای فرسوده و خطرآفرین
- پیام شهردار قم به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان
- معاونت شهرسازی؛ نبض تپنده شهرداری/ تدوین طرح جامع ۱۰ ساله با افزایش حریم شهری در قم /اقتصاد شهری به معنای فروش تراکم نیست
- یک همیاری شیرین مردمی/جذب ۳۰ میلیارد ریال مشارکت برای بهسازی بافتهای تاریخی در قم
- افتتاح تقاطع ورودی جعفریه تا اردیبهشت سال جاری/هیچ پروژهای در شهر قم تعطیل نیست
- راهاندازی رینگ طلایی اطراف حرم مطهر با کرایه ۱۸۰ تومانی/راهاندازی خط اتوبوس شهرک شکوهیه
- نمای شهری بر شکلگیری هویت افراد موثر است/ درک هنری شهروندان تقویت شود
- رتبه برتر شركت توزیع نیروی برق استان قم در كشور
- مدیریت شهری منسجم در قم سبب توسعه شده است/تقدیر از تلاشهای شهرداری قم
- شهردار قم با رئیسکل دادگستری استان دیدار کرد
- ضرورت هماهنگی حداکثری سازمانهای شهرداری با کمیسیونهای شورای اسلامی شهر
- تصویب بودجه پیشنهادی ۱۴۰۰ سازمان پایانههای شهرداری
- رویای پایان آشفتگی در قلب شهر قم / میدان مطهری در انتظار روزهایی بهتر
- شهروندان قمی امسال سوار مترو میشوند/انجام تست آزمایشی تا پایان خرداد
- فاز نخست مترو قم خرداد۱۴۰۰ افتتاح میشود/مترو از پروژههای اساسی و زیربنایی قم است
- قرارگاه خاتمالانبیاء توجه ویژهای به ساخت مترو قم دارد/ انعقاد قراردادهای تجهیزاتی
- لزوم افزایش جبهه کاریها در پروژه مترو قم/فعالیتها در مترو سه شیفت شود
- بازدید استاندار و اصحاب رسانه از پروژه مترو قم
- نگرش مردم به نمای ساختمان باید تغییر کند/ تبعات تغییر ذائقه فرهنگی و اجتماعی
- دیدار شهردار با رئیسکل دادگستری
- بازدید استاندار قم از پروژه قطار شهری
- شهردار قم با نماینده آیت اللهسیستانی در ایران دیدار کرد
- دیدار نوروزی شهردارقم با رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
- دیدار نوروزی شهردار قم با تولیت حرم مطهرحضرت فاطمه معصومه(س)
- تشریح آخرین وضعیت احداث تونل جمهوری اسلامی/اتمام و بهرهبرداری در سال جاریررر
- ظرفیت بالای پردیسان قم برای سرمایهگذاران/از سایت ۵۰ هکتاری پارک ملل تا ظرفیت بالای بوستان غدیر برای سرمایهگذاری
- افزایش نظارتها برای کاهش و توقف تخلفات شهری در منطقه یک قم
- تأثیرات ساختوسازهای غیرمجاز در سیما و منظر شهری/تخلفات شهری در قم بهشدت کاهشیافته است
- نمای رومی مصداق بارز تهاجم فرهنگی است
- لزوم نصب سیستمهای اعلام و اطفای حریق در بازارها و پاساژهای قم/کارگاههای چوببری از بازار کهنه جابجا شوند
- راهاندازی نخستین آسانسور پل عابر پیاده در شهر قم/افزایش هزینههای خرید و نگهداری پلهای عابر مکانیزه
- تدوین و ابلاغ برنامه عملیاتی مدیریت بحران در ۸ حوزه شهرداری قم
- اتمام رمپ اتصال بلوار امام رضا(ع) به پل ۹ دی/ایجاد دسترسی آسانتر به بلوار امین
- افزایش اتوبوسها در خطوط اتوبوسرانی قم برای افزایش شیوهنامههای بهداشتی کرونا/ابلاغ دستورالعملهای جدید کرونایی
- توسعه ایستگاههای ثابت جمعآوری پسماند خشک در مناطق هشتگانه شهری قم
- آغاز عملیات عمرانی احداث ادامه خیابان نرگس در پردیسان قم
- نمای رومی تیشه زدن به ریشه فرهنگ قم است
- تمدید تعویض کارتهای قدیمی اتوبوس با «قمکارت» تا پایان فروردینماه
- صدور ۲ میلیون و ۳۷ هزار مترمربع پروانه ساختمانی در سال ۹۹ در قم/افزایش ۳۸ درصدی صدور پروانه
- ورودی بوستانهای قم مسدود شد/مردم به بوستانها مراجعه نکنند
- لزوم مشارکت شهروندان قمی در پرداخت عوارض خودرو/عدم پرداخت ماهانه ۲ درصد جریمه دارد
- فراخوان سومین جشنواره «نمای مطلوب» در قم آغاز شد
- لزوم توجه به معیشت دستفروشان/ ساماندهی و نظارت بر روزبازارها نیازمند همراهی تمامی دستگاههاست
- روز بازارها و بوستانها در قم تعطیل شد/افزایش ضدعفونی در سطح شهر
- +همراهی کامل شهرداری قم در اجرای طرحهای اطلاعرسانی و هشدارهای کرونایی
- کلیه روز بازارهای قم تا اطلاع ثانوی تعطیل شد/لزوم تعطیلی هرگونه تجمع و دستفروشی
- افزایش ضدعفونی مستمر اتوبوسهای شهری قم با تغییرات کرونایی
- عدم تعطیلی پروژههای سازمان ترافیک قم در ایام نوروز/بهرهبرداری از ۲ دستگاه آسانسور پل عابر پیاده
- نمای رومی با اقلیم قم ناسازگار است/ مقابله با ساخت نمای رومی در قم
- اختصاص ۶۵۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت به شهرداری قم
- هشدار به شهروندان: ۱۰ درصد زباله قم مربوط نایلون و کیسهزباله است/لزوم اصلاح رفتار شهروندان در استفاده از پلاستیک
- وجود ۳۷۲ بوستان ایمن در شهر قم/توزیع سالانه بیش از ۲۵۰ هزار تن آسفالت
- تحولات خوبی در شهرداری قم صورت گرفته است/تقدیر از اقدامات عمرانی شهرداری
- شهردار قم با نماینده آیتالله سیستانی در ایران دیدار کرد
- خطرآفرینی سموم دفع آفات نباتی در صورت استفاده مستقیم برای سلامتی شهروندان
پست الکترونيکي :
*مطلب :
۲) از انتشار نظراتی که فاقد محتوا بوده و صرفا انعکاس واکنشهای احساسی باشد جلوگیری خواهد شد .
۳) لطفا جهت بوجود نیامدن مسائل حقوقی از نوشتن نام مسئولین و شخصیت ها تحت هر شرایطی خودداری نمائید .
۴) لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید .