همافزایی و پژوهشهای علمی، دو کمبود حوزه گردشگری/لزوم استفاده از ظرفیت تشکیل دبیرخانه “روز قم”برای معرفی ظرفیتهای قم
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری ابوالقاسم مقیمی در نخستین سمپوزیوم استانی نقشآفرینی، همگرایی دستگاههای ذینفع در توسعه گردشگری شهر قم که به میزبانی سازمان فرهنگی، هنری و ورزشی شهرداری قم که در سالن جلسات شهرداری قم برگزار شد، با اشاره به اهمیت ظرفیتهای گردشگری شهر قم اظهار داشت: باوجود همه اقداماتی که در حوزه گردشگری در شهر قم انجامشده اما هنوز ظرفیتها و پتانسیلهای گردشگری شهر قم در عرصه ملی و بینالمللی مغفول مانده است.
وی با تأکید بر تعریف پروتکلها و استانداردسازی لازم در حوزه گردشگری افزود: امروز ما نیازمند هدفگذاری با نگاه کلان در حوزه گردشگری بوده و باید برای اقامت گردشگران در شهر قم پروتکلهای گردشی تعریف کرده و استانداردسازیهای لازم در همه بخشهای گردشگری انجام شود.
مدیرعامل سازمان فرهنگی، هنری و ورزشی شهرداری قم، به تقویت مشاغل مرتبط به گردشگری نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه حملونقل عمومی و تاکسیرانی نیز اتفاقهای خوبی در شهر افتاده اما هنوز حملونقل برونشهری کمبودها و نارساییهایی داشته که باید برطرف شود.
وی از امضا تفاهمنامهای بین سه شهر مذهبی مشهد شیراز و قم خبر داد و بیان کرد: متأسفانه باوجود امضا تفاهمنامهای بین سه شهر مذهبی قم، مشهد و شیراز اما اقدام خاصی انجامنشده و در حد همکاری شهرداریها باقیمانده است که نیاز به همافزایی و همکاری سایر ارگانها داریم.
مقیمی به نبود زیرساختهای مناسب در حوزه گردشگری نیز اشاره و ابراز کرد: برنامهریزیهای ناکارآمد و نبود زیرساختهای مناسب سبب شده ظرفیتها و پتانسیل گردشگری شهر قم حتی برای شهروندان قمی نیز ناشناخته بماند و لازم است به آن پرداختهشده و ابتدا برای شهروندان در قم برنامهای داشته باشیم.
وی ارائه محتواهای حوزه گردشگری را به چند زبان مطرح کرد و ادامه داد: ارائه اطلاعات بیت اما خمینی(ره) و خانه موزه شهیدان زینالدین به چهار زبان باعث چند برابر شدن گردشگران این دو مکان تاریخی شده و باید از این تجربه برای معرفی سایر امکان تاریخی مذهبی شهر قم استفاده کنیم.
مدیرعامل سازمان فرهنگی، هنری و ورزشی شهرداری قم سپس به ورود نهادهای علمی در معرفی هویت شهری اشاره و اذعان کرد: نیاز داریم با تحقیق و پژوهش و ثبت آدابورسوم و ارزشهای دینی و تاریخی شهر قم و همچنین همافزایی نهادهای ذینفع در حوزه گردشگری، نگاه گردشگران داخلی و خارجی را به شهر قم جلب کرده تا شاهد اتفاقهای خوبی در این حوزه باشیم.
وی ادامه داد: فقدان تحقیق و پژوهشها و نشستهای علمی و بهرهبرداری از ظرفیتهای علمی در حوزه گردشگری خود عاملی برای مغفول ماندن ظرفیتهای گردشگری در قم بوده و باوجود اقدامات علمی خوبی که در دانشگاه علمی کاربردی شهرداری قم انجامشده اما هنوز نیازمند فعالیتها و پژوهشهای علمی در این حوزه هستیم.
مقیمی در پایان با تأکید دوباره برای همکاری دستگاههای ذینفع در حوزه گردشگری، تشکیل دبیرخانه روز قم را فرصتی برای ارتقاء و توسعه گردشگری دانست و تأکید کرد: روز قم فرصت خوبی برای توسعه گردشگری شهر بوده و باید برای سال آینده که محدودیتهای کرونایی کم میشود از امروز برنامهریزی داشته باشیم.
انتهای پیام/