
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی قم فوری سید حسن حسینی نوده در این یادداشت که روز جمعه در اختیار ایرنا، قرار گرفت، آورده است: مسجد اسم مکان و در لغت به معنای جای سجده و عبادت است و در اصطلاح به مکانی گفته میشود که جایگاه عبادت و خضوع و خشوع می باشد.
وی افزوده است: هر چند واژه مسجد در مورد چهار دیواری خاصی به کار میرود که برای عبادت و راز و نیاز می باشد اما در اسلام همه زمین ؛ پاک و پاکیزه و منزه است و میتواند سجده گاه و مسجد مومن قرار بگیرد .پیامبر گرامی اسلام (ص) در حدیثی پس از بیان فضیلت مسجد الحرام و مسجد الاقصی به ابوذر غفاری فرمود:هر جا وقت نماز رسید همانجا نماز بخوان که سرتاسر زمین برای تو مسجد است. واژه مسجد با سلیقه های مختلف ۲۹ بار در قرآن کریم به کار رفته و در بیشتر موارد منظور مسجدالحرام است که به عنوان نخستین مسجد روی زمین شناخته و برای عبادت مردم ساخته شده است.
این فعال رسانه ای اضافه کرده است: مهمترین نقش مسجد مرکزیت بخشیدن به عبادت مسلمانان است. مسجد محیطی است که انسان ناپاک نباید وارد آن شود و فضا و زمین آن باید از هرگونه پلیدی محفوظ باشد. مسجد علاوه بر مرکزیت برای عبادت؛ محلی برای نشان دادن اتحاد و هماهنگی امت و تمسک جمعی به حبل الله برای رسیدن به اهداف الهی و انسانی و مرکزی برای حکومت و پس از آن مکانی برای تعلیم و تربیت می باشد.
حسینی نوده ادامه داده است: مسجد در فرهنگ اهل بیت (ع) خانه خدا در زمین، جایگاه نزول خیرات و برکات آسمانی، خانه آگاهی و عبادت، عشق و محبت، صفا و صمیمیت و تجلی گاه بهشت بر روی زمین و تفریح گاه موحدان است. پیامبر اکرم در اولین قدم برای تشکیل حکومت اسلامی مسجد النبی را در مدینه پایهگذاری کرد و نخستین پایگاه علمی، سیاسی،فرهنگی، اقتصادی و حکومتی اسلام به شمار آمد و به عنوان مرکز آموزش معارف اسلامی و انسان سازی و مرکز حکومت و سیاستگذاری شناخته شد.
وی افزوده است:مسجد حلقه اتصال زمین و آسمان و محل رحمت واسعه الهی است تا از سجده در برابر عظمت حق تعالی انسان را به اوج بندگی و کمال انسانی و لذت جاودانه برساند. مسجد به عنوان اولین مرکز حکومت اسلامی قرار گرفت تا تکامل و سعادت بشر را در همه ابعاد و شئونات زندگی آدمی و در سایه هدایت و رهبری های برگزیده خداوند متعال حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی (ص)به ارمغان آورد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند: فراموش نکنیم که «روز مسجد اساساً یک روز انقلابی است».در چند دهه اخیر مساجد؛ فجر انقلاب شده اند و نقطه انوار عنایات الهی بر امت بزرگ ایران اسلامی گشته اند و در واقع سنگر مقابله با شیاطین و استکبار جهانی می باشند. بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب همواره از مساجد به عنوان پایگاه و سنگر یاد کردهاند.
این فعال رسانه ای تاکید کرده است: در دوران انقلاب اسلامی مردم ایران علیه نظام ستمشاهی، جلوه هایی از نقش مساجد را آشکارا مشاهده کردند.همانطور که مسجد مهمترین پایگاه سیاسی، فرهنگی، اعتقادی و دینی در نهضت عاشورایی حضرت امام خمینی (ره) و سنگر اجتماعات عظیم رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس بوده است امروز نیز سنگر بزرگ رزمندگان جبهه نرم فرهنگی و اعتقادی در مقابل کفار و استکبار جهانی است. آری از ابتدای صدر اسلام تاکنون مسجد به عنوان سنگر و پایگاه وحدت و اقتدار مسلمانان بوده است
وی خاطرنشان کرده است: ۲۱ آگوست ۱۹۶۹میلادی نقطه تاریکی در تاریخ جهان اسلام است. چرا که در این روز مسجد الاقصی توسط صهیونیست ها به آتش کشیده شده است و پس از این حادثه بود که از این روز بعنوان «روز جهانی مسجد» یاد شده و با این عنوان نیز نامگذاری شده است. مسجد الاقصی اولین قبله و سومین مکان مقدس مسلمانان است که در بخش جنوب شرقی بخش قدیمی اورشلیم واقع شده است.
وی افزوده است: نام مسجد الاقصی در قرآن ذکر شده است از جمله موارد تاریخی که دلالت بر شهرت بیت المقدس یعنی مسجد الاقصی در زمان نبی گرامی اسلام دارد نماز خواندن پیامبر اکرم(ص) به سوی دو قبله است. از مطالب و نقل های تاریخی بر می آید که در زمان پیامبر گرامی اسلام بیت المقدس یا همان مسجدالاقصی نیز معروف بوده و بعد از رحلت رسول خدا نیز بازسازی شده و سازندگان اصلی آن در حقیقت حضرت ابراهیم و سپس داوود و در نهایت سلیمان نبی بودند.
حسینی نوده گفته است: آزادی مسجد الاقصی آرمان بزرگ مصلحان و آزاد اندیشان جهان است زیرا که اشغال فلسطین به دست رژیم غاصب صهیونیستی تنها اشغال یک سرزمین یا کشور نبوده بلکه نمادی از رویارویی استکبار جهانی با امت اسلامی است. مسجد الاقصی در منظر بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری از جایگاه مهم و ویژه ای برخوردار است. امام خمینی (ره) در ابتکاری بینظیر در نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به نام قدس گامی موثر در ماندگاری و جهانی شدن آرمان آزادی فلسطین برداشتند.
وی در پایان آورده است:مقام معظم رهبری نیز در این خصوص فرمایشات گرانقدری دارند از جمله آنکه فرمودند: امروز سیاستهای شرارت آمیز آمریکا در منطقه از یک سو و جنایات های رژیم صهیونیستی و اهانت مکرر به حریم مقدس مسجد الاقصی از سوی دیگر مسئله اول همه شما مسلمانان است که باید در آن بیاندیشید و تکلیف اسلامی خود را در برابر آن بشناسید؛ علمای دین و نخبگان سیاسی و فرهنگی وظیفه سنگین تر دارند متاسفانه غالبا مورد غفلت آنان است. به امید آزادسازی مسجد الاقصی از چنگال رژیم غاصب صهیونیستی و نابودی این رژیم توسط مسلمانان عالم.
به آتش کشیدن شدن مسجد الاقصی در سرزمین های اشغالی در ۲۱ آگوست ۱۹۹۶ به عنوان روز جهانی مساجد نامگذاری شده است.
انتهای پیام/
- به داد درختان مجتمع ادارات برسید!
- انجام بهسازی خیابان شهید کرمی قم در سه فاز اجرایی/جدولگذاری خیابان بهزودی به اتمام میرسد
- افزایش 25 درصدی اجارهبها، مُسکن موقت یا درمان قطعی؟
- تشکیل پایگاههای مستقل بسیج کارمندی در شهرداری قم
- پایان سبز
- نگاه مدیریت کلان شهرداری به فناوری اطلاعات راهبردی است/ روند هوشمندسازی شهر قم تسریع میشود
- پیاده راه «آیتالله مرعشی» قم الگویی در تأمین آرامش زائران/کاسبان امیدوار به رونق اقتصادی
- احمد امیرآبادی نمایندهای در تراز انقلاب
- قم یک استاندار در شان خود می خواهد
- نقش بسیج در حفظ ارزش های بافت تاریخی قم
- مسجد سنگر جبهه نرم فعالان فرهنگی انقلاب است
- بهشتی؛ مرد اجماع ساز و وحدتگرا
- آشتی کارگر و سرمایه
- این گندم خوردن ندارد...
- فصلی نو در دوره جدید خانه مطبوعات
- مظلومیت سبز
- جمهوریت و اسلامیت اجزای جدانشدنی انقلاب اسلامی ایران
- مجلات یکی از زمینههای انعکاس حضور طلاب در مباحث علمی است
- قرارگاه متروک
- ویژگی های خبرنگار انقلابی
- خدمت گذاری صادقانه
- چرایی اشتباه بودن احداث قبرستان جدید برای قم
- حاکمیت ارزش های دینی
- ازدواجهای سخت!
- تنگه اقتدار
- بهترین سرانجام
- پارکینگ، نیمه گمشده شهر قم
- لزوم مقابله با شایعه سازی دشمن درفضای مجازی
- به چه جرمی کشته شدند؟!
- هیمنه ای که در آتش می سوزد
- نقش « میز خدمت » در تحقق حقوق شهروندی و افزایش رضایتمندی مخاطبان تامین اجتماعی
- واکاوی اهداف صهیونیستها از تهدید مقاومت فلسطین به جنگ تمام عیار
- ظهور یک نیروی بزرگ منطقه ای در پس جنگ سی و سه روزه
پست الکترونيکي :
*مطلب :
۲) از انتشار نظراتی که فاقد محتوا بوده و صرفا انعکاس واکنشهای احساسی باشد جلوگیری خواهد شد .
۳) لطفا جهت بوجود نیامدن مسائل حقوقی از نوشتن نام مسئولین و شخصیت ها تحت هر شرایطی خودداری نمائید .
۴) لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید .